EdwardHopper

EdwardHopper
Morning sun

tirsdag 16. august 2011

Herrejesus!


Gjør seg klare til «rasekrig»

AVSLØRT: Den høyreekstreme organisasjonen ORG i Danmark forbereder seg til væpnet kamp mot «landsforrædere» og innvandrere.
TIRSDAG 16. AUGUST, 2011
Gjør seg klare til «rasekrig»
SOLKORS: Medlemmer i det skjulte danske nettverket ORG er samlet rundt et brennende solkors i 2003. Avsløringen av gruppen har utløst debatt om farene fra ytre høyre i Danmark. Foto: Redox.dk



Et hemmelig høyreekstremt nettverk med militante tendenser, har i Danmark opprettet et omfattende arkiv med oversikt over personer de betegner som «landsforrædere».
Den venstreorienterte researchgruppa Redox driver med kartlegging av det høyreekstreme miljøet i Danmark. På sine nettsider har de offentliggjort rapporten «ORG - losjen bak det ekstreme høyre», som ruller opp et til nå ukjent høyreekstremt nettverk i Danmark. Den danske avisa Politken har publisert deler av innholdet.
ORG er samlet omkring et ønske om et etnisk homogent samfunn og avviser ideen om fredelig sameksistens mellom forskjellige folkeslag. Nettverket har tette bånd til flere politiske organisasjoner ytterst på dansk høyreside.

- Det er skremmende opplysninger at det foregår infiltrering fra den militante høyrefløyen av den mer politiske, demokratiske høyrefløyen, sier Kamal Quereshi, talsmann for menneskerettigheter i Socialistisk Folkeparti til Politiken.

«Landsforræderarkiv»

Mange av ORGs rundt 100 medlemmer definerer seg direkte som rasister og argumenterer for et raserent samfunn. Ifølge Redox skal de også være klare til å bruke vold for å oppnå sine politiske mål.

«De dedikerte høyreekstremistene har tilgang på penger, våpen og kunnskap som til sammen utgjør en potensiell fare. Ikke bare for deres politiske motstandere, men også for samfunnet som sådan», heter det i Redox-rapporten.

En sentral del av ORGs virksomhet har bestått av å innhente og systematisere informasjon om såkalte «landsforrædere».

«Landsforræderarkivet» har fått navnet «Den store hukommelse» og inneholder personer som på ulike vis har uttalt seg positivt om flyktninger, det multikulturelle samfunn eller muslimer i dansk offentlighet.

Arkivet skal inneholde flere tusen personer som betraktes som «politiske fiender». og skal ha blitt oppdater i alle fall fram til 2009.

I sin rapport skriver Redox at «organisasjonens medlemmer tilsynelatende forbereder seg på et voldelig oppgjør med «landsforrædere» og innvandrere».

ORGs avdelingsleder i København ble i 2009 dømt til betinget fengsel for å ha misbrukt sin stilling som politiassistent til å skaffe opplysninger om politiske motstandere.

Tette bånd

Nettverket ORG har sin base i Århus på Østjylland. Byen har utviklet seg til å bli Danmarks «hovedstad» for det ytterste høyre. Nettverket skal ha eksistert i rundt 20 år og omfatter folk fra dansk næringsliv, det danske militæret, politiet, fotballhooligans og militante nynazister.

ORG har bånd til flere grupperinger på ytre høyrefløy som Den Danske Forening, White Pride, Århus Mod Moskéen, Vederfølner, Danmarks Nationale Front og Trykkefrihedsselskabet.

Lederen for ORG er Jesper Nielsen som sitter i styret til Den Danske Forening, en politisk organisasjon som kjemper mot innvandring i Danmark.
ORG har ifølge Redox fungert som et praktisk og ideologisk samlingspunkt for nynazister og resten av dansk høyrefløy. En konsekvens av dette er at Den Danske Forening i praksis er fullstendig overtatt av ORG.

Flere av ORGs medlemmer, blant annet Jesper Nielsen, har også hatt sentrale verv i Dansk Folkeparti tidligere på 2000-tallet.

Skytetrening og kampsport

ORGs medlemmer har opprettet skolen Århus privatskole som i dag har rundt 200 elever og som bygger på «danske verdier».

ORG skal også drive egne foreninger for skytetrening og kampsport for «nasjonale dansker» flere steder i Danmark. Formålet er ifølge Redox å forberede sine medlemmer på et oppgjør med politisk fiender og en eventuell «rasekrig».

Flere av de sentrale skikkelsene i ORG har bakgrunn fra det danske militæret og flere har vært utstasjonert i kampsoner rundt om i verden.

Et nettverk i oppløsning?

ORG holder årlige generalforsamlinger og markerer hvert år sankthans sammen. I Redox-rapporten er det publisert flere bilder fra slike samlinger, hvor det blant annet settes fyr på solkorset (ORGs symbol), og en mørkhudet dukke.

I Danmark går nå debatten blant annet om hvorvidt ORG er et maktfullt nettverk eller om en organisasjon i oppløsning.

Et utkast til Redox-rapporten som avisa Information har fått tilgang på, inneholder opplysninger som taler for at ORG har blitt betraktelig svekket de siste årene på grunn av lav oppslutning. Disse opplysningene er ikke med i den offentliggjorte rapporten.
Redox sier i rapporten at de håper den vil være med på «å kvalifisere debatten om den ytterste høyrefløy i Danmark».

Representanter for ORG har selv ikke ønsket å uttale seg om avsløringene. Organisasjonen har anmeldt Politiken for å offentliggjøre navn på enkelte av organisasjonens medlemmer.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar