EdwardHopper

EdwardHopper
Morning sun

mandag 29. august 2011

Heia RØDT!

Velferd er Rødts hovedsak
Bjørnar Moxnes
Rødts førstekandidat i Oslo. Foto: Ingar Haug Steinholt


– Jeg vil at farmoren min skal pleies av ansatte som trives på jobben. Derfor er jeg mot privatisering av eldreomsorgen, sier Rødts Bjørnar Moxnes.
– Det er urettferdig at kommersielle selskaper skal tjene på at pleietrengende eldre, sårbare barnevernsbarn eller rusavhengige trenger hjelp. Skattepengene som nå havner hos rike aksjonærer i selskaper som Attendo og Norlandia, vil Rødt heller bruke på flere varme hender i omsorgen, forteller Moxnes.

– Adecco-skandalen viser hva som skjer når Høyre/Frp-byrådet gjør velferd til butikk. De slipper løs kommeriselle selskaper som ødelegger arbeidsvilkårene og bryter loven for å få overskudd. Vi tror at fornøyde ansatte gir fornøyde brukere. Dessverre er ikke Adecco noe unikt eksempel. Så lenge profittmotiverte aktører slippes løs på velferdstjeneste vil vi komme til å se flere Adecco-skandaler. Derfor er Rødt for offentlig velferd.

– I Oslo skal alle føle seg trygge på å få hjelp når de trenger det. Da må vi få slutt på høyresidas privatisering og velferdskutt. Vi må gi dem som jobber i kommunen tid, tillit og trygghet til å gjøre jobben sin. Slik skaper vi en bedre arbeidshverdag for de ansatte og bedre kvalitet for brukerne. Slik styrker vi velferden.

Hva er Rødts alternativ til dagens velferdspolitikk i Oslo?


– Deretter vil vi gjøre Oslo kommune til en ansvarlig arbeidsgiver. Rødt vil ha slutt på anbudsrundene som svekker de ansattes lønns- og arbeidsvilkår. Vi vil sørge for gode og trygge arbeidsforhold for dem som jobber i kommunen.

– Det er videre et skrikende behov for å styrke bydelsøkonomien. I dag tvinges bydelene til å legge ned eldresentre og fritidsklubber på grunn av pengemangel. Slik kan vi ikke ha det. Rødt vil sørge for mer penger til velferdstjenestene i bydelene, så Oslo blir en trygg by å leve i, uavhengig hvor i byen man bor.

– Under Frp/Høyre-byrådet øker forskjellene. Rødt går til valg på å bekjempe forskjells-Oslo. Derfor vil vi kaste det sittende byrådet og bidra til et nytt politisk flertall i Oslo, avslutter Moxnes.

– Først og fremst vil vi sikre en offentlig velferd. Skattepengene våre skal gå til velferd, ikke til private aksjonærer. Rødt vil ta tilbake velferdstjenester som Frp/Høyre-byrådet har privatisert, sier Moxnes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar