EdwardHopper

EdwardHopper
Morning sun

tirsdag 23. august 2011

Det er ikke alle konspirasjonsteorier som fortjener bifall, sier Gordon.


Eurabiske vers
Konspirasjonsteorien om Eurabia har gjort islamfiendtlighet mer spiselig, og fått amerikanere til å frykte at Europas fremtid er muslimsk.

Av Maren Næss Olsen og Anders B. Bisgaard
Morgenbladet
I oktober 2007 står den vevre eldre kvinnen Gisele Littman, best kjent under pseudonymet Bat Ye'or, foran forsamlingen under Counterjihad-konferansen i Brussel for å dele sin europeiske dystopi.

«I 40 år har Eurabia bygd sine nettverk, sine finanser, sin hegemoniske makt over media, universitetene, kulturen og folks sinn,» sier hun til forsamlingen.
I salen sitter bloggere og politikere fra den gryende transatlantiske kontra-jihadist-bevegelsen. De lytter til kvinnen som regnes som bevegelsens fremste ideolog. Ye'or er oppfinner av Eurabia-teorien og gudmor til Eurabia-litteraturen.
Blant dem som drar hjem for å levere oppdateringer til sine landsmenn er norske Jens Anfindsen, som representerer Human Rights Service på Brussel-konferansen, og politikeren Ted Ekeroth fra Sverigedemokraterna.



Kvinnen bak. E-postveksling med Eurabia-ideolog Bat Ye'or i forrige uke:

Idéuniverset konferansedeltagerne har samlet seg for å diskutere, dreier seg om Europas kapitulasjon for islam. Konferansen arrangeres av det anti-islamske belgiske nasjonalistpartiet Vlaams Belang, og er et ledd i et forsøk på å gjøre Eurabia-diskursen om til en politisk bevegelse. Siden er det blitt holdt Counterjihad-konferanser i Wien i 2008, København i 2009, og Zürich i 2010.
«Kjære Bat Ye'or. Jeg er journalist i den norske avisen Morgenbladet. Jeg holder på å researche en artikkel om Eurabia-teorien, og vil gjerne be om et intervju med deg. Når har du tid?»
«Det finnes ingen Eurabia-teori, og jeg er på reise, jeg gir ikke intervjuer,» svarer Ye'or noen timer senere.
«Finnes det ingen Eurabia-teori? Hvorfor har du da skrevet boken Eurabia: The Euro-Arab Axis?»
«Jeg råder deg til å lese den, da vil du forstå.»
«Vil du gi et intervju hvis jeg leser den?»
«Nei, jeg gir ikke flere intervjuer, særlig ikke i Norge, der en forferdelig kriminell handling er blitt utført og en verdensomspennende mediekampanje er lansert for å kriminalisere uskyldige skribenter og intellektuelle, mens den norske regjeringen støtter terror gjennom sitt vennligsinnede forhold til terroristorganisasjoner som Hamas og Hizbollah. Hvis du vil vite mer om Eurabia kan du selv lære hva det er, og hva alle snakker om. Du trenger ikke noe intervju.»


Gisèle Littman

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar