EdwardHopper

EdwardHopper
Morning sun

onsdag 31. august 2011

Heia RØDT! Del 2




Velferd og arbeidsliv

Tillit, trygghet og tid


Det er det offentlige som er best egnet til å drive velferden vår, ikke useriøse kommersielle aktører som Adecco og Norlandia. Det forstår Rødt. Derfor vi vil ha slutt på anbudsrundene, slik at de ansatte i kommunen får den tryggheten de trenger for å gjøre en god jobb.
Politikerne kan ikke ta vare på besteforeldrene våre eller lære ungene våre å lese. Det er det hjelpepleierne, sykepleierne og lærerne som må gjøre. Det forstår Rødt. Derfor vil vi de gi de ansatte i kommunen tilliten de trenger til å gjøre jobben sin – uten unødvendig detaljstyring ovenfra.
Vi må bruke de store pengene på de store oppgavene, ikke på kommunale prestisjeprosjekter. Det forstår Rødt. Derfor vil vi bruke pengene på sykehjem, barnehager og skoler, slik at de ansatte i kommunen får nok tid og ressurser til å levere gode velferdstjenester.
Rødt vil gi de ansatte i kommunen tillit, trygghet og tid til å gjøre jobben sin. Da blir ikke bare de ansatte fornøyde. Det er slik vi gjør kvaliteten på tjenestene bedre.


Vårt arbeid - vår velferd



  • Ta tjenestene tilbake. Rødt vil ta tilbake kommunal virksomhet som er privatisert eller organisert som foretak.
  • Heltid skal være en rettighet, deltid en mulighet. Rødt vil gi kommunalt ansatte som jobber ufrivillig deltid tilbud om full stilling.
  • Den kommunale velferden må styrkes. Rødt vil skjerme velferdstjenestene mot kutt og skjære ned på offentlig byråkrati ved å stanse konkurranseutsetting og kommunale prestisjeprosjekter.
  • Det må være nok folk på jobb. Rødt vil øke grunnbemanningen på sykehjem, skoler og i barnehager.
  • Likelønn i kommunen. Rødt vil gi kvinnene i offentlig sektor et skikkelig lønnsløft.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar