EdwardHopper

EdwardHopper
Morning sun

torsdag 9. juni 2011

Gordon ser på ateister

Helmuth Nyborg (5. januar 1937 - han lever)


Utdrag fra Jyllands-Posten


Ateister har statistisk sett høyere IQ enn sterkt religiøse mennesker. Det viser en undersøkelse som danske Helmuth Nyborg, professor i utviklingspsykologi, har laget på grunnlag av en amerikansk undersøkelse (...)
Studien er basert på en undersøkelse gjort blant 7000 personer i USA, den såkalte National Longitudal Study of Youth. Den inneholder intelligensprøver på et representativt utvalg av amerikansk ungdom, som også har svart på spørsmål om blant annet religiøs overbevisning (...)
Dette er ikke den første kontroversielle undersøkelsen professoren har gjennomført. Han er kanskje mest kjent for forskningsresultater som hevder at menn har høyere IQ enn kvinner, og han har blant annet uttalt at dumme mennesker bør avstå fra å få barn (...)
Gordon har møtt en hel del merkelige ateister i sitt liv - såkalte lykkelige Gudsfornektere - som er langt mer fundamentalistiske og dogmatiske enn de  konservative kristne (ingen tvil om det). Prater jeg tøv nå? Nei, jeg tror ikke det. Ta en titt på dette:




Richard Dawkins er uten tvil en fundamentalist.
























Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar