EdwardHopper

EdwardHopper
Morning sun

tirsdag 15. november 2011

Historisk Trekant-orgasme?

NRKs selvstimulering


Helge Simonnes, Vårt Land 15.11.2011


Kan vi stole på at NRK bedriver seriøs nyhetsvurdering når Kulturnytt presenterer en Trekant-orgasme som historisk?
Til tross for uhemmet egenpromotering har NRK hatt færre seere til denne runden av Trekant-programmene. Såkalte trailere har gått i alle NRK-kanaler for å lokke seere til serien. Det er en vanlig fremgangsmåte, verre er det når andre av NRKs redaksjoner blandes inn.
I dag morges var det NRK Kulturnytt som ble tatt i bruk, bevisst eller ubevisst. Det seriøse magasinprogrammet hevdet at NRK er historisk når NRK i morgen viser bilder av en amerikansk kvinne som stimulerer seg selv til orgasme foran TV-kameraet.
Når begrepet historisk hentes frem både i Dagsnytt-sendingen og i hovedinnslaget i Kulturnytt, får lytterne inntrykk av at dette er en kulturell storhending, som alle bør få med seg. 
Selv om Kulturnytt henter inn sexologen Gro Isachsen for å fortelle hvor viktig og banebrytende denne hendelsen er i norsk kulturliv, må det likevel stilles spørsmål om hvor uavhengig Kulturnytt-redaksjonen her fremstår. Er dette den viktigste nyheten, eller er det en annen NRK-redaksjons behov for pr som virker inn?
Jeg har ikke sett verken det forrige Trekant-programmet eller innslaget som kommer i morgen. Selvsagt er det viktig å diskutere innholdet, men det er også vel verdt å titte nærmere på NRKs lanserings- og promoteringsstrategi når kontroversielle programmer skal sjøsettes.
NRK besitter en voldsom markedsmakt og har klare interesser i å styrke denne. Når markedsmakten er så stor, stiller det krav til NRK-ledelsens evne til å vise magemål og edruelighet. Med det massive lanseringstrykket som er lagt for Trekant, virker det som at Marienlyst-ledelsen har latt seg fullstendig overkjøre av en aggressiv ungdomsredaksjon.
Dette er intet mindre enn selvstimulering av NRK.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar